'Als je twijfelt, zit het niet goed.' Dat is de heersende opvatting van de samenleving. Maar wat als twijfels in relaties niet altijd een teken zijn dat er iets mis is? Ik ben Paulien en ik leerde dat er een ander beeld van liefde is. Dat twijfel in relaties vaak een verkeerd begrepen emotie is. In dit blog vertel ik je er graag alles over. Ik ben zo blij dat je er bent!
Van intense twijfel naar supergelukkig
met dezelfde jongen!
Hi, ik ben Paulien, en 10 jaar geleden twijfelde ik superintens. Zo ongeveer 24 uur per dag, 8 dagen in de week. (It never stopped)
Ik was ZO bang om de verkeerde keuze te maken, en hem aan het lijntje te houden en het dan uiteindelijk toch uit te moeten maken.
Over 5 jaar, als we samen gingen wonen. Of nadat we getrouwd waren, of een huis hadden gekocht. Ik voelde me bij voorbaat al schuldig.
En dat zorgde ervoor dat ik alleen maar harder ging nadenken en meer mijn best ging doen.
Het hielp niet dat ik zo veel hoorde dat als je twijfelt je het uit moet maken.
Als jij nu in die twijfel zit, en dat soort dingen hoort: dat is NIET waar. Het is een goedbedoeld advies van mensen die twijfel niet begrijpen.
Je hoeft het nooit uit te maken, als je dat niet wil. Echt niet. 🙂
Ik ben gebleven, tegen al die adviezen in, en ben nu echt superhappy en voel helemaal dat deze relatie de bedoeling is. Ik twijfel al 5 jaar niet meer en weet dat dit de allerbeste keuze is die ik had kunnen maken. Want mijn twijfel had zo veel minder te maken met hem, en zo veel meer met mij.
DE TWIJFEL QUIZ
4 minuten
Ligt je twijfel wel echt aan je relatie? Het kan namelijk heel goed zijn dat je twijfel een andere oorzaak heeft. Doe de quiz en kom erachter of je twijfel niet stiekem ergens anders vandaan komt!
Twijfel en relaties: een verkeerd begrepen combi
Twijfel in je relatie, dat is geen goed teken. Dat heb je vast wel eens gehoord, toch? Het is de algemene opvatting in de maatschappij. Ik leerde dat het ook heel goed anders kan zitten. Dat twijfel NIET betekent dat je het uit moet maken.Â
Zoveel onrust in mijn hoofd
"Als je twijfelt, zit het niet goed." Zo zei iemand dat eens tegen me, super clear en duidelijk. Het raakte een gevoelige snaar die de afgelopen weken te strak gespannen had gestaan. Natuurlijk hoorde ik dit niet voor het eerst. Ik wist dat dit het algemene standpunt was van de maatschappij.Â
Wat ik toen nog niet wist, was dat er ook een ander beeld van liefde bestond.
Ik zat vol twijfels. Ik twijfelde over mijn gevoelens, over mijn relatie en of deze wel paste bij het perfecte plaatje dat ik in mijn hoofd had gecreëerd. ‘Is dit alles? Moet ik niet meer voelen? Wat nou als ik iets mis? Hoe weet ik nou helemaal zeker dat dit het is?’ Een eindeloze discussie in mijn hoofd over wat ik voelde, hoeveel ik voelde en wat ik zou moeten voelen.
Geloof niet alles wat je hoort
Volgens… wie eigenlijk? Een stem in mijn hoofd waarvan ik dacht dat het mijn stem was. Maar het was eigenlijk een collectieve weergave van wat meisjes van mijn leeftijd voorgespiegeld kregen. Als je iets maar vaak genoeg hoort, ga je het vanzelf geloven.Â
Ik dacht dat ik slim en opgeleid genoeg was om film van realiteit te onderscheiden. En toch wilde ik wat de meisjes in de film leken te hebben.
Het negatieve beeld van twijfel
Al dit analyseren en debatteren in m’n hoofd werd bestempeld als twijfelen. En twijfelen, dat wordt gezien als iets negatiefs in de maatschappij. Daardoor voelde ik me nog slechter.Â
‘Als je twijfelt, zit het niet goed en moet je verder zoeken’.Â
Ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen zo werkt. Maar vanaf het begin voelde ik dat dit niet klopte. Deze twijfel ging niet over mijn relatie. Het ging over mij. Deze twijfel had me iets te vertellen en ik zou uitzoeken wat dat was.
Wil je weten waar ik achter ben gekomen? In dit blog leg ik het je allemaal uit.
Liefs,
Paulien
Â
DE TWIJFEL QUIZ
4 minuten
Ligt je twijfel wel echt aan je relatie? Het kan namelijk heel goed zijn dat je twijfel een andere oorzaak heeft. Doe de quiz en kom erachter of je twijfel niet stiekem ergens anders vandaan komt!
Geef een reactie