‘Voelt het goed? Zou ik niet meer moeten voelen?’ Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! Jaren geleden spookten deze vragen dagelijks rond in mijn hoofd. Als ze je bekend voorkomen, is deze blog voor jou.
Van intense twijfel naar supergelukkig
met dezelfde jongen!
Hi, ik ben Paulien, en 10 jaar geleden twijfelde ik superintens. Zo ongeveer 24 uur per dag, 8 dagen in de week. (It never stopped)
Ik was ZO bang om de verkeerde keuze te maken, en hem aan het lijntje te houden en het dan uiteindelijk toch uit te moeten maken.
Over 5 jaar, als we samen gingen wonen. Of nadat we getrouwd waren, of een huis hadden gekocht. Ik voelde me bij voorbaat al schuldig.
En dat zorgde ervoor dat ik alleen maar harder ging nadenken en meer mijn best ging doen.
Het hielp niet dat ik zo veel hoorde dat als je twijfelt je het uit moet maken.
Als jij nu in die twijfel zit, en dat soort dingen hoort: dat is NIET waar. Het is een goedbedoeld advies van mensen die twijfel niet begrijpen.
Je hoeft het nooit uit te maken, als je dat niet wil. Echt niet. 🙂
Ik ben gebleven, tegen al die adviezen in, en ben nu echt superhappy en voel helemaal dat deze relatie de bedoeling is. Ik twijfel al 5 jaar niet meer en weet dat dit de allerbeste keuze is die ik had kunnen maken. Want mijn twijfel had zo veel minder te maken met hem, en zo veel meer met mij.
DE TWIJFEL QUIZ
4 minuten
Ligt je twijfel wel echt aan je relatie? Het kan namelijk heel goed zijn dat je twijfel een andere oorzaak heeft. Doe de quiz en kom erachter of je twijfel niet stiekem ergens anders vandaan komt!
Waarom het ok is om niet altijd iets te voelen
Twijfel kan ons soms zo bezighouden dat het onmogelijk lijkt om eruit te komen. Elke aanraking, elke blik die je partner werpt, kan de vraag oproepen: ‘Voel ik wel iets?’ En als we het dan voelen, is het dan genoeg? Is het intens genoeg? Duurt het lang genoeg als ik iets voel?
Waarom voel ik niet altijd iets?
Jarenlang worstelde ik met deze vragen. Als hij me aanraakte, controleerde ik bij mezelf of ik iets voelde. Een klein beetje misschien, een kleine schok, een vleugje in mijn hart. Maar een paar seconden later begon de twijfel opnieuw.
Ik hoopte dat er een moment zou komen dat het genoeg zou voelen om ALLE twijfels weg te nemen. Maar dat gebeurde nooit.
Het is ok dat je niet altijd iets hoort
Als ik toen had geweten dat zelfs de gelukkigste stellen niet altijd iets voelen, zou ik me iets beter hebben gevoeld. Dus, laat me dit met je delen: het is ok om niet altijd iets te voelen.
Gevoelens komen en gaan, en soms zijn ze er gewoon even niet. Dat kan gewoon.
Niet meer checken
Tegenwoordig ben ik helemaal niet meer bezig met het ‘checken’ van mijn gevoel. Ik voel inderdaad niet altijd iets. Het maakt me ook niets meer uit. Ik geniet ervan als het gevoel er is, en ik ben helemaal ok als het er niet is.
Het baseren van het geluk van mijn relatie op hoeveel ik op elk moment voelde heeft er juist voor gezorgd dat ik een super liefdevolle, warme, fijne relatie kon opbouwen. Of ik nu iets voel of niet, ik ben zo happy.
Ik hoop dat je, door het lezen van deze blog, jezelf de toestemming kunt geven om niet altijd iets te voelen in je relatie. Het is absoluut normaal en menselijk. Het betekent niet dat je liefde minder sterk is, en het betekent zeker niet dat je niet het recht hebt op een gelukkige, liefdevolle relatie.
Liefs,
Paulien
PS: juist bij twijfel is het super belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, vergeet dat niet!
DE TWIJFEL QUIZ
4 minuten
Ligt je twijfel wel echt aan je relatie? Het kan namelijk heel goed zijn dat je twijfel een andere oorzaak heeft. Doe de quiz en kom erachter of je twijfel niet stiekem ergens anders vandaan komt!
Geef een reactie